The Sorcerer’s Apprentice 2010 Ucenicul vrăjitor

November 24th, 2015Actiune Aventura Comedie Drama Fantastic Fantezie Filme0 Comments »

Filmul prezintă povestea lui Balthazar Blake (Nicholas Cage), un maestru vrăjitor şi ucenic al faimosului Merlin, care vrea să salveze Manhattan-ul contemporan de planurile malefice ale inamicului său, Maxim Horvath, personaj interpretat de Alfred Molina. Deoarece nu îi poate face faţă lui Horvath singur, Blake îl recrutează pe timidul descendent al lui Merlin, Dave Stuller, interpretat de Jay Baruchel.

Cu toate că la început Dave pare sa fie neîndemînatic şi mediocru în arta magiei, îşi dovedeşte în cele din urmă adevăratul potenţial de erou şi puterile moştenite de la predecesorul său. Astfel, alături de ucenicul său talentat şi bine instruit, Blake este pregătit să-l înfrunte pe Horvath şi forţele malefice.

Producţia are ca punct de pornire poemul “Ucenicul Vrăjitor”, scris în anul 1797 de Johann Wolfgang von Goethe, bine cunoscut scriitor german, gânditor şi fizician. O sută de ani mai târziu, poemul a fost adaptat de către compozitorul francez Paul Dukas într-un mare succes simfonic de 10 minute, “L’Apprenti Sorcier”. După 40 de ani, Walt Disney a creat celebra “Fantasia”, versiunea animată avându-l ca personaj principal în rolul ucenicului pe nimeni altul decât Mickey Mouse.

La o distantanţă de 69 de ani de la lansarea filmului de desene animate “Fantasia”, Walt Disney Pictures şi Jerry Jery Bruckheimer Films au creat o nouă poveste pentru marele ecran. “Ucenicul Vrăjitor” este o aventură plină de umor şi magie, despre modul în care lumea noastră este influenţată de forţele magice în timpul anticei bătăliei între bine şi rău.

Câştigător a 6 premii Oscar şi 5 premii Grammy, producătorul Jerry Bruckheimer se află la a 7-a colaborare cu Nicholas Cage. Alături de binecunoscutul actor, în rolurile principale sunt distribuiţi actorii Jay Baruchel, care a mai jucat în “Knocked Up”, “Tropic Thunder”, “Million Dollar Baby”, şi mai recent “She’s Out of My League” şi “How to Train Your Dragon,” Monica Belucci si Alfred Molina. Efectele vizuale au fost relizate de câştigătorul premiului Oscar pentru “Gladiatorul” John Nelson.

Servere Disponibile

Comenteaza cu Facebook
2172 Total Views 4 Views Today
« The 33 (2015) Cei 33 Captivi in Iad
Three Kings 1999 Regii Deşertului »

Post tags

No Comments