Alatriste (2006) Căpitanul Alatriste

January 24th, 2015Actiune Aventura Filme Thriller0 Comments »

Pe parcursul acestui film avem ocazia de a-l urmari pe ‘Capitanul’ Diego Alatriste, un soldat de cariera, devenit mercenar, si aventurile acestuia – petrecute in Spania secolui XVII. ‘Capitanul’ Alatriste este un soldat simplu, viteaz si cinstit, unul dintre acei soldati pe spinarea caruia s-a cladit unul dintre cele mai vaste imperii ale timpului, dupa care, la fel ca multi altii, este abandonat si dat uitarii.

Camaradul sau Balboa (Unax Ugalde) cade intr-o capcana si e pe punctul sa moara. Il roaga pe Diego sa aiba grija de fiul sau Inigo si sa-l creasca ca pe un soldat. Intors la Madrid, Alatriste gaseste un imperiu muribund. La curtea regelui Filip al IV-lea, domnesc intriga si coruptia. In aceasta conjunctura, Alatriste nu se lasa prada desnadejdei, luptand pentru crezul sau.

Naratorul acestor aventuri este tanarul Inigo. Prin scrierile lui, Inigo incearca sa pastreze vie amintirea acestor simpli soldati si sacrificiului lor. Filmul este, de altfel, si o reconstituire de exceptie a perioadei.

Comenteaza cu Facebook
6516 Total Views 10 Views Today
« Roming (2007)
Kill the Messenger 2014 Eliminati Mesagerul »

Post tags

No Comments